Ce este un ERP și cum funcționează?

ERP - Enterprise resource planning (Planificarea resurselor întreprinderii)  este o soluție modernă care include funcționalități complete de gestiune economică și raportare. Un sistem ERP și integrează procesele de business printr-un singur sistem și permite utilizatorilor să folosească o singură interfață, să partajeze aceleași informații și să permită colaborarea între departamente.

Care sunt beneficiile unui ERP?

Un ERP permite transferul de date în organizație și are ca rezultat colaborarea între departamente, creșterea eficienței pe măsură ce informațiile sunt accesibile celor care au nevoie de acestea, iar procesele sunt simplificate și automatizate.  Adoptarea unui ERP poate fi un efort costisitor, dar rentabilitatea investiției (ROI) poate fi realizată rapid. Cu siguranță, beneficiile obținute (de exemplu, creșterea productivității și reducerea costurilor administrative) pot depăși cu mult costurile pentru implementarea unui ERP.

Ce ar trebui să includă un sistem ERP?

Componentele unui sistem ERP depind de nevoile organizației. Cu toate acestea, există caracteristici cheie pe care fiecare ERP ar trebui să le includă. Un sistem ERP ar trebui să fie automatizat - pentru a reduce erorile - și flexibil, permițând modificări pe măsură ce compania se schimbă sau crește. Platforma ERP ar trebui să permită utilizatorilor să o acceseze de de oriunde. Un sistem ERP ar trebui să ofere un mijloc de analiză și măsurare a productivității.

Se poate integra un sistem ERP cu alte aplicații?

Este nevoie ca un ERP să se poată integrarea cu alte aplicații pentru a îmbunătăți performanța, cum ar fi CRM (Customer Relation Management), WMS (Warehouse Management), BI (Business Intelligence), Salarii, Aplicații Office sau alte aplicații mobile de care compania are nevoie pentru a-și mări productivitatea. Integrarea cu alte dispozitive și echipamente este, de asemenea, necesară.

De ce aveți nevoie de un sistem ERP?

Fără ERP, companiile tind să funcționeze lent, fiecare departament operând propriul sistem. Sistemele ERP permit o mai bună comunicare și schimbul de informații între echipele și departamentele dintr-o organizație. Un ERP oferă un mijloc de analiză și măsurare a productivității pentru a lua cele mai bune decizii de business.

De ce ERP în cloud?

Când un ERP este în cloud, acesta se execută pe o rețea de servere la distanță, nu pe un server local ca în cazul software-ului on-premise, iar accesul la sistem se poate face de oriunde este conexiune la internet. Astfel sistemul ERP este gestionat și actualizat permanent permițând accesul la ultima versiune actualizată. O soluție ERP în cloud reduce atât cheltuielile operaționale, cât și cheltuielile de capital, eliminând necesitatea companiilor de a investi în software și hardware sau de a angaja suplimentar specialiști IT.
Scroll to top